Google в Негушево и ... Негушево в Google

 

Чували сте израза „този го няма на картата“, нали? Означава, че този или това нито представлява нещо интересно, нито някой се интересува от него. Е, нещата не стоят така с Негушево. И не само защото наистина заслужава внимание, а и защото освен много други хораq от него се интересува първият Гугъл продуктов експерт от България - @nina-trankova . 

Нина не просто се интересува, а е избрала да живее именно тук. И благодарение на това, в Гугъл може да се намерят забележителностите му: като паметника на пряката демокрация -  монументът "Референдум"

https://goo.gl/maps/Yv6yZi71o3AfcwCw9

и църквата „Св. Преподобна Параскева“.За тях са създадени собствени страници ца локация, събития, фотографски и видео материал и отзиви.

https://goo.gl/maps/cm23RvUdkWNVNVVSA

Като любител на природата  тя споделя с всички съмишленици  и любимата си пътека в планината над селото като възможност за фоторазходки за заснемане на красиви залези и пейзажи към планините Витоша, Рила, пирин, Средна гора: 

https://g.page/NegushevoViewPoint?share

 Връщайки се към началото на работата си в Програмата „Гугъл продуктови експерти“ през  2016 г., Нина Трънкова си спомня с усмивка, че тогава май България не я е имало на картата J, защото на първата конференция са и връчили бадж на турски език!  Изключение е било и да видиш българско име в Google, в какъвто и да е контекст, въпреки че днес вече повечето помощни центрове са преведени и  на български език.  През октомври Нина участва  за четвърти път в глобална конференция на „Гугъл продуктови експерти“ и първата виртуална конференция на програмата.Предишните конференции по нея бяха Google- Дъблин 2017, Google- Калифорния 2018, Google- Берлин 2019. 

А по отношение на експерти в Програмата определено има какво да се желае, защото те са само двама от България. Защо е важно да имаме такива?

С една дума - за да се научим да слушаме и да чуваме. Да сме на високо професионално ниво и  и споделяме ценностите на свободната онлайн комуникация - смята Нина.=Това е уникална експертиза за добрите практики не само в Гугъл, но и като стандарт на работа онлайн за всеки един професионалист и във всяка една сфера. И също - среда на учене чрез практика и преживяване, среда за изграждане на характера на новите професии. Често младите хора от цял свят стартират кариерата си в Гугъл от това ниво. Какво по-благоприятно за културата на общуване в ерата на Четвъртата технологична революция от това, да работиш с екипите на Гугъл и с интелигентни колеги? 

Нина Трънкова обаче цени интелигентните хора не само в онлайн средата и Гугъл, но и тези, с които живее в една общност в Негушево. Именно за тях е създадена  собствена страница и локация. В "Негушевчани" може да се проследи поредица от прояви на общността на територията на селото на този линк.

https://g.page/Negushevtchani?share

 @nina-trankova