Съединението прави силата

 

 

Уникално каменно дърво ще бъде част от композиция, посветена на  първият успешен местен референдум в България, който съхрани  възможността на община Горна Малина да се развива като добро място за живот и бизнес.   

 
Поводът е 5 годишнината от създаването на Инициативния комитет „Референдум“, а проектът е разработен на доброволни начала от творчески екип, който включва художници, скулптори и архитекти. Създаването на пластичната композиция има за цел :
 
-             да отбележи един  от най-важните моменти в историята на общината, който предопредели бъдещето й развитие и спря мераците за концесии в околните села,
-             да насърчи и нови обществени инициативи, като подчертае важността  и ролята на сътрудничество между местна власт и граждани за реализиране на местните цели,
-             да бъде създаден уникален монумент, в който като символ на живата традиция са интегрирани традиционните умения в района за каменен градеж със съвременното изкуство.
 
Разчитаме на подкрепата за това патриотично начинание и на всички жители на нашата община - независимо дали със средства или труд. Надеждата за бъдещето на общността се крие във всеки един от нас.  
 
За дните, в които ще разчитаме на вашата помощ при издигането на паметника , ще ви съобщаваме чрез фейсбук.
Може да подкрепите инициативата финансово  чрез дарение на набирателна сметка,* а също по време на обичая „лазаруване“,  когато лазарките в общината също  ще помагат за запазването на старите и създаването на нови традиции.
Нека  покажем отново, че „съединението прави силата“ като в нашата община се издигне първият паметник на пряката демокрация.
 
Набирателна сметка BG10 UNCR 7000 3320 0432 37,  BIC UNCRBGSF, УниКредит Булбанк. Попълва се  бюджетно платежно нареждане и в него трябва  да се впише ЕИК  000776178 на община Горна Малина.
 
 
Гражданският инициативен комитет „Референдум в горна Малина“