Мотоделтапланер ще вика горномалинци на референдум

Мото делтапланер ще лети с трансперант над Горна Малина и ще призовава хората за участие в общинския референдум. Той ще се проведе тази събота - 25 юни, съобщават от Инициативния граждански комитет за референдума.

На тази дата жителите от общината ще гласуват против откриването на кариери, мини и сметища за опасни отпадъци до техните селища. За да е валидно допитването, в него трябва да вземат участие 75% от гласоподавателите - толкова, колкото са гласували на последните местни избори.

Чрез личното си участие хората ще решат дали ще се реализира общинският план за превръщането на Г. Малина в природен парк и място за туризъм, биоземеделие и чисти производства или ще се превърне в сметище и място за добив на материали на големия град, посочват от комитета.

Референдумът на 25 юни в Горна Малина се провежда по гражданска инициатива и е подкрепен от редица популярни личности като Стефка Костадинова, Татяна Лолова, Кръстьо Лафазанов, Владимир Николов - капитан на националния отбор по волейбол, Дончо Папазов, ЧочоПопйорданов, Недялко Йорданов, Хайгашот Агасян, ректора на Медицинска академия проф. др. Ваньо Митев, проф. Любомир Халачев и други.