Notice: Undefined index: parent in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 8

Notice: Undefined index: page in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 9

Notice: Undefined index: action in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 10

Notice: Undefined index: params in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 12

Notice: Undefined index: email in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 15
negushevo.org

Мотоделтапланер ще вика горномалинци на референдум


Notice: Undefined variable: podpiska in /home/negushevobgorg/www/root/story.php on line 8

Мото делтапланер ще лети с трансперант над Горна Малина и ще призовава хората за участие в общинския референдум. Той ще се проведе тази събота - 25 юни, съобщават от Инициативния граждански комитет за референдума.

На тази дата жителите от общината ще гласуват против откриването на кариери, мини и сметища за опасни отпадъци до техните селища. За да е валидно допитването, в него трябва да вземат участие 75% от гласоподавателите - толкова, колкото са гласували на последните местни избори.

Чрез личното си участие хората ще решат дали ще се реализира общинският план за превръщането на Г. Малина в природен парк и място за туризъм, биоземеделие и чисти производства или ще се превърне в сметище и място за добив на материали на големия град, посочват от комитета.

Референдумът на 25 юни в Горна Малина се провежда по гражданска инициатива и е подкрепен от редица популярни личности като Стефка Костадинова, Татяна Лолова, Кръстьо Лафазанов, Владимир Николов - капитан на националния отбор по волейбол, Дончо Папазов, ЧочоПопйорданов, Недялко Йорданов, Хайгашот Агасян, ректора на Медицинска академия проф. др. Ваньо Митев, проф. Любомир Халачев и други.