Една седмица до референдума

Драги приятели,

остава само една седмица до най-важното събитие в живота на нашата община - референдумът на 25 юни, който ще определи бъдещето или на зелена община, или на сметище и площадка за добив на строителни материали за столицата.

От нас зависи какво ще се случи на това прекрасно място през следващите години -  дали ще може да останем тук или трябва да я напуснем и оставим на разрухата, която следва от откриване на кариери, мини и сметища за опасни отпадъци.

За да е успешен референдумът, трябва да гласуват 75% от избирателите на общината, което е голяма отговорност. Всеки гласоподавател  решава съдбета на всички, които не могат да гласуват.

Затова на 25-ти нека всеки покани съседа или приятеля си от селото - да излезе и да пусне бюлетина с  отбелязано НЕ. Да гласува за себе си, за децата и за всеки от нас.

Ето и предстоящите събития за тази седмица:

на 21 юни, вторник от 10.15 до 11.00- слушайте за референдума в Горна Малина  по Хоризонт.

на 23 юни от 10.30  е закриването на кампанията  в Горна Малина. Заповядайте  пред общината - ще има телевизия, делта планер, народни хора и много ентусиазъм - да си защитим общината.

на 24 юни  на нашата почетна гражданка Здравка Йорданова, олимпийски шампион от Монреал, ще бъде връчен орден "Стара планина"в президентството.

На 25 юни  е референдума.

Ако успеем - от 26 юни се поздравяваме като достойни  европейски граждани.

Ако не успеем -  гледаме надолу като  типични българри.