Notice: Undefined index: parent in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 8

Notice: Undefined index: page in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 9

Notice: Undefined index: action in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 10

Notice: Undefined index: params in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 12

Notice: Undefined index: email in /home/negushevobgorg/www/root/index.php on line 15
negushevo.org

1 ноември – ден, който ни подканя да се събудим


Notice: Undefined variable: podpiska in /home/negushevobgorg/www/root/story.php on line 8
Инициативният комитет за спасяване на Софийската Ковачевица - с. Горно Негушево заедно с община Горна Малина организира на 31 октомври благотворителен концерт.
"Ако аз не подам ръка" - с тази песен днес децата от Горна Малина се обърнаха към възрастните по повод  Деня на народните будители. 
Благотворителното събитие бе подкрепено от известните български творци Хайгашот Агасян и Недялко Йорданов. В него участваха деца от вокалната група и танцовите състави, за да напомнят, че имат право да наследят добра природна среда, а не лунния пейзаж на каменна кариера, който ги грози в близко бъдеще.
  
Не казионните чествания, а реалните ангажименти са това, което ни превръща в граждани и достойни наследници на тези, заради които я  има България. Така мислят ангажираните в кампанията български  интелектуалци, университетски преподаватели, архитекти, художници, юристи, които са се включили в Инициативния комитет.  Повод за възмущението на хората е предприемачески натиск районът между Негушево и Осоица,  да бъде превърнат в каменоломна.
 
Ангажиментът за опазване на предимствата и природните дадености на регионите трябва да е на хората от властта. Но след като не може да разчитаме, че техните решения са в интерес на обществото,  българската природа и държава, длъжни сме ние да ги защитим. Няма кой друг да го направи - заявиха на концерта представителите на гражданската инициатива.
 
„Мисля, че осъществихме смисъла на този празник – показахме, че сме се събудили" – каза кметът на община Горна Малина Емил Найденов.
 
На концерта се събраха хора от всички селища на общината, за да се солидаризират с подписката на селата Горно Негушево и Осоица и да допринесат с каквото могат а бъдещето на региона.